Uitleg Decoupage techniekCreatief kinderfeestje - decoupage

Decoupage is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar en erg leuk om te doen. Hieronder vind je een korte uitleg.

Wat is decoupage?

Decoupage is een decoratietechniek om voorwerpen te bedekken met stukjes decoupage papier of servetten. De stukjes papier of uitgeknipte figuren worden op het voorwerp gelijmd met decoupage laklijm en een kwast. Hieronder wordt de decoupage techniek stap voor stap uitgelegd.

Decoupage papier

Decoupage papier is dun als een servet en tissuepapier, maar het is veel sterker! Daarom zijn de mogelijkheden ook veel groter. In de praktijk betekent dit dat je op bijna alles decoupage papier kunt plakken. 

Er is een ruime keuze in decoupage papier en met de juiste decoupage lijm kun je direct aan de slag. 

Uitleg decoupage techniek

Uitleg decoupage techniek

 

1. Schilder bij decoupage op hout of papier-mache het voorwerp eerst wit met hobbyverf. Hierdoor komt de kleur van het papier beter uit.  

 

 

 

 

 

Decoupage uitleg techniek

 

2. Scheur of knip het decoupage papier of servet in kleine stukjes of knip figuren uit. Een servet bestaat uit drie lagen papier. Gebruik alleen de bedrukte, bovenste laag.

 

 

 

 

 

Decoupage uitleg techniek

 

3. Breng met een kwast de lijmlak aan op het voorwerp en bevestig het stuk papier. Doe dit stukje voor stukje, want de lijmlak droogt snel. Breng ook een laag lijmlak aan over het papier. 

 

 

 

 

 

Uitleg decoupage techniek

 

4. Breng na decoratie nog een laag (of twee lagen) decoupage lijmlak aan ter bescherming van het papier en laat het drogen. 

 

 

 

 

 

(Laatste update 20 februari 2018)

© 2015 - 2018 Creapost | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel