Wat is decoupage?

Decoupage is een decoratietechniek om voorwerpen te bedekken met stukjes papier. De stukjes papier of uitgeknipte figuren worden op het voorwerp gelijmd met speciale decoupage laklijm en een kwast. Je kunt het toepassen op allerlei verschillende ondergronden, zoalsVoorbeeld decoupage op papier-mache

Decoupagepapier

Decoupagepapier is dun als een servet en tissuepapier, maar het is veel sterker. Hierdoor zijn de mogelijkheden ook veel groter en is het makkelijk om mee te werken. Het is verkrijgbaar in heel veel designs, kleuren en thema's. 

Een overzicht van ons assortiment Decopatch decoupage papier vind je hier.

Uitleg decoupage techniek

1. De kleuren van het decoupage papier komen het beste tot hun recht op een lichte ondergrond. Vooral bij decoupage in een lichte kleur is dit belangrijk. Is je voorwerp donker, bijvoorbeeld papier-mache, schilder het dan eerst wit met hobbyverf of Gesso. Gesso is een primer die snel droogt.

2. Scheur of knip het decoupage papier in kleine stukjes of knip figuren uit. 

3. Breng met een kwast de laklijm aan op het voorwerp en bevestig het stuk papier. Doe dit stukje voor stukje, want de laklijm droogt snel. Breng ook een laag laklijm aan over het papier. 

Tip: wanneer je eerst een aantal stukjes decoupage papier scheurt, kun je de stukjes tijdens het plakken heel makkelijk oppakken met je kwast.

 CreaPost.nl : Decopatch techniek

4. Breng na decoratie nog een laag (of twee lagen) decoupage laklijm aan ter bescherming van het papier en laat het drogen. 

(Laatste update 25-04-2023)

 

© 2015 - 2023 Creapost | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel